نوشته شده توسط : ali



زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرقی ایران است و استان سیستان و بلوچستان از استان‌های مرکزی ایران و در منطقه مرزی کشور با کشور پاکستان و افغانستان واقع‌شده است. همچنین قسمتی از این ستان نیز در حاشیه دریای عمان واقع‌شده است. با توجه به‌موقع فیزیکی یادشده از این استان می‌توانیم به اهمیت آن درزمینه ترانزیتی آگاه شویم. بندر چابهار که تنها بندر ایران است که به آب‌های اقیانوس راه دارد یکی از بهترین راه‌های ترانزیتی آبی به شمار می‌رود. اما استان سیستان بلوچستان به مرکزیت شهرستان زاهدان که موضوع بحث این مطلب ماست، شهرستان‌های دیگری را نیز در حوزه استحفاظی خود قرارداده است. این شهرستان‌ها به شرح: فنوج، ایرانشهر، زابل، سراوان، سیب و سوران، نیکشهر، چابهار، قصرقند، دلگان، خاش، سرباز، مهرستان، کنارک، میرجاوه، زهک، نیمرزو، هامون و هیرمند است. در واقع این استان شامل 19 شهرستان است. از صنعت‌های حال حاضر استان زاهدان می‌توان به صنعت کشاورزی و همچنین وجود نیروگاه برق در آن اشاره کرد.

ما در بالا به تعریف مختصری از استان سیستان و بلوچستان و شهرستان زاهدان پرداختیم اما در ادامه می‌خواهیم به جنبه‌های سرمایه‌گذاری در این استان نیز اشاراتی داشته باشیم. مطالب مفیدی درزمینه سرمایه‌گذاری در زاهدان در ادامه مطلب جمع‌آوری گشته که می‌تواند برای شما مفید فایده باشد. طبق توضیحی که دادیم می‌خواهیم در مورد سرمایه‌گذاری‌های پربازده و مفید در زاهدان صحبت کنیم. یکی از راه‌های سرمایه‌گذاری در عرصه تجارت، ثبت شرکت محسوب می‌شود. شما می‌توانید با ثبت شرکت در زاهدان، به سرمایه‌گذاری در این منطقه بپردازید. ثبت شرکت روند اداری مطلوب خود را دارد که قانون و دولت برای آن تعریف کرده‌اند که در زاهدان نیز اعمال می‌شود. باید توجه داشته باشید که قانون تجارت از جهت نظارت بهتر و نظم‌بندی بهتر ثبت شرکت‌ها آن‌ها را از حیث فعالیت و حوزه اختیارات به 8 دسته: شرکت سهامی عام، شرکت سهامی خاص، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی، شرکت مختلط سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی دسته‌بندی کرده است. ما در اینجا به جهت اختصار کلام به بررسی کلی یکی از این شرکت‌ها که متقاضی بیشتری را در ثبت داشته و از عمومیت بالاتری برخوردار است می‌پردازیم اما دوستانی که می‌خواهند اطلاعات جامع و کاملی درزمینه هرکدام از شرکت‌ها و دسته داشته باشند می‌تواند خدمات موردنظر را از متخصصان
شرایط و مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود در زاهدان

جهت بررسی چگونگی ثبت شرکت با مسئولیت محدود در زاهدان ابتدا باید بدانید که چه شرکت‌هایی را شرکت با مسئولیت محدود می‌خوانند. به‌طورکلی به شرکت‌هایی شرکت با مسئولیت محدود گفته می‌شود که جهت انجام امور تجاری تأسیس‌شده و اعضای آن خود سرمایه اولیه آن را تأمین می‌کند. سهام این شرکت برخلاف تصور قابل‌تقسیم نیست و اعضا نمی‌توانند هرکدام به‌صورت جداگانه سهامدار شرکت به شمار بیایند بلکه سهام شرکت به‌صورت سهم­الشرکه محاسبه می‌گردد. حیطه مسئولیت هر فرد نیز به میزان سهم او در تأمین سرمایه اولیه است.

با توجه به تعریفی که ارائه شد لازم است در ادامه به شرایطی که دولت برای متقاضیان ثبت این نوع شرکت در نظر گرفته بپردازیم. اگر بخواهیم در چند سطر شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود در زاهدان را بازگو کنیم بدین شرح است: برای نقطه شروع باید بدانید که حداقل 2 نفر جهت ثبت شرکت به‌عنوان مؤسسین آن باید معرفی گردند اما تعداد مازاد آن مشکلی را به وجود نمی‌آورد. همچنین هیچ‌یک از اعضای شرکت نباید سوء پیشینه کیفری داشته باشند .همان‌طور که در تعریف به سرمایه اشاره شد باید بدانید که حداقل سرمایه‌ای که می‌خواهید به‌عنوان سرمایه اولیه معرفی کنید یک‌میلیون ریال معادل 100 هزار تومان در نظر گرفته‌شده و همچنان مازاد آن ایرادی ندارد. اما نکته حائز اهمیت درزمینه سرمایه علاوه بر مرز حداقلی آن است که با توجه به شراکت، بدیهی است که حداقل 2 نفر از اعضا باید در تأمین سرمایه دخیل باشند اما میزان سهیم بودن آن‌ها مدنظر نیست. البته این نکته مهم است که تاثیر هر نفر در تصمیم‌گیری‌های شرکت به میزان سهم­الشرکه­ی او بستگی دارد.

شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود در زاهدان به‌اختصار گفته و بررسی شد اما چنانچه در توضیحات فوق ابهامی برای شما به وجود آمده می‌توانید با ثبت شرکت تماس گرفته و خدمات لازمه را جهت پاسخ‌دهی به سؤالاتتان دریافت نمایید.

بعد از آن که شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود در زاهدان را گفتیم نوبت به آن می‌رسد که در مورد مدارک موردنظر و همچنین مراحلی که باید جهت ثبت شرکت با مسئولیت محدود در زاهدان طی کنید توضیحاتی هر چند مختصر بدهیم.

درزمینه معرفی مدارک ما مواردی را برای شما بازگو می‌کنیم که خودتان به‌راحتی و بدون نیاز به هیچ‌گونه تجربه قبلی می‌توانید آن‌ها را تهیه و تنظیم کنید. نگران نباشید متخصصان ما در ثبت شرکت در زمینه تهیه دیگر مدارک در روند اداری ثبت شرکت با مسئولیت محدود در زاهدان همراه شما خواهند بود و به شما کمک می‌کنند.

مدارک ثبت شرکت با مسئولیت محدود در زاهدان

- کپی مدارک شناسایی تمامی اعضای شرکت (کارت ملی و شناسنامه)

- دریافت گواهی عدم سوءپیشینه هیئت‌مدیره شرکت

 

مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود در زاهدان

 

 



مرحله پنجم: ثبت‌نام در سایت ثبت شرکت

مرحله ششم: تعیین نام و امضاء داران و فرم‌های مربوطه

مرحله هفتم: انجام امور اداری ثبت شرکت با مسئولیت محدود و گرفتن شماره ثبت (توسط وکیل) که حداقل سه روز کاری زمان می­برد.

 

 

شرایط و مراحل ثبت موسسه در زاهدان

یکی دیگر از راه‌های سرمایه‌گذاری تأسیس موسسه است. شاید این سؤال برای شما به وجود آمده باشد که موسسه از لحاظ ماهیتی چه تفاوتی با شرکت دارد. باید بگوییم که در نوع سرمایه‌گذاری از طریق ثبت موسسه منافع مالی و تجاری مدنظر نیست درواقع نوعی سرمایه‌گذاری معنوی در نظر است. درصورتی‌که هدف اصلی تأسیس شرکت و ثبت آن دستیابی به سوددهی و منفعت مالی و با هدف تجاری است.

در ثبت موسسه مراحل شرایط و مدارک متفاوتی مدنظر است. زیرا مؤسسات انواع زیادی دارند به‌عنوان‌مثال حیطه فعالیت بعضی از آن‌ها درزمینه های علمی، بعضی دیگر درزمینه خیریه‌ای، برخی درزمینه ادبی و موارد مختلف دیگری هستند. به همین منظور بررسی تمامی شرایط مدارک و مراحل ثبت آن‌ها دور از حوصله است. لازم است شما جهت دریافت اطلاعات
اما تنها نکته‌ای که باید در نظر بگیرد آن است که ثبت موسسه نیز مانند ثبت شرکت در ادارات ثبت شرکت هر منطقه صورت می‌گیرد. به‌عنوان‌مثال شما جهت ثبت موسسه در زاهدان باید به اداره ثبت شرکت زاهدان مراجعه فرمایید. ثبت موسسه نیازبه رعایت حداقل سرمایه ندارد. همچنین تنها با دو نفر هم می­توان یه موسسه ثبت کرد. اگر بخواهید موسسه­ای که نفع مادی نداشته باشد و سودی از آن بین شرکا تقسیم نشود تاسیس کنید مانند انجمن خیریه باید از نیروی انتظامی محل کار مجوز بگیرید و برای موسسه­های دیگر بسته به نوع فعالیت موسسه باید از سازمان­های مربوطه مجوز بگیرید. مثلا برای راه­اندازی یک انتشاراتی باید از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز بگیرید.

 



:: بازدید از این مطلب : 353
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 شهريور 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری است که به عنوان یکی از مرتفع‌ترین شهرهای کشور (و مرتفع‌ترین مرکز استان) شناخته می‌شود و بعضی به آن لقب بام ایران را داده‌اند. کارخانه‌های متنوعی در این شهر وجود دارد که برخی از آن‌ها مانند سیمان، لبنیات و فولاد بیش از دیگر کارخانه‌ها مشهور هستند. درصد قابل توجهی از گوشت مرغ ایران هم در چهارمحال و بختیاری تامین می‌شود. استان چهارمحال و بختیاری را شهرستان‌های اردل، بروجن، فارسان، کوهرنگ، لردگان، شهرکرد و سامان تشکیل داده‌اند که شامل چهل شهر به نام‌های شهرکرد، بروجن، لردگان، فرخ‌شهر، فارسان، هفشجان، جونقان، سامان، فرادنبه، بن، شهر کیان، سورشجان، بلداجی، باباحیدر، اردل، نقنه، پردنجان، شلمزار، گندمان، گهرو، گوجان، طاقانک، ناغان، سردشت، سودجان، سفیددشت، آلونی، دستنا، چلیچه، وردنجان، کاج، نافچ، مال خلیفه، دشتک، هارونی، چلگرد، سرخون، بازفت، منج و صمصامی هستند. اگر ساکن استان چهارمحال و بختیاری و هر یک از این شهرها هستید و یا با توجه به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این استان می‌خواهید سرمایه‌گذاری مطمئنی در شهرکرد و شهرهای اطراف آن داشته باشید با ما همراه باشید تا شرایط و مراحل ثبت شرکت در شهرکرد را مرور کنیم.

شرایط و مراحل ثبت شرکت سهامی خاص در شهرکرد

طبق تعریف قانون تجارت شرکت سهامی خاص شرکتی است که به صورت سهامی و با حداقل سه نفر سهام‌دار و دو نفر بازرس تشکیل می‌شود. شرکت‌های سهامی شرکت‌هایی هستند که در آن‌ها سرمایه‌ی شرکت به قطعات سهام تقسیم می‌شود و هر یک از سهام‌داران می‌توانند یک یا چند سهم از شرکت را خریداری کنند و در سرمایه و سود و زیان شرکت شریک شوند. در شرکت سهامی خاص در شهرکرد، موسسین خود تمام سرمایه را در قالب سهام‌داربودن تامین می‌کنند.

شرایط ثبت شرکت سهامی خاص در شهرکرد

برای ثبت شرکت سهامی خاص در شهرکرد حداقل به پنج نفر نیاز است. از این پنج نفر، دو نفر باید به عنوان بازرس شرکت عمل کنند. یک نفر به عنوان بازرس اصلی شرکت سهامی خاص و یک نفر به عنوان بازرس علی‌البدل. سه نفر دیگر نیز باید سهام‌دار شرکت شوند. البته این مقادیر، حداقل تعداد نفرات است و شما می‌توانید با تعداد افراد بیش‌تری هم اقدام به ثبت شرکت سهامی خاص در شهرکرد کنید. یکی از شرایط ثبت شرکت سهامی خاص در شهرکرد این است که هیئت مدیره حداقل شامل دو نفر باشد و در زمان تاسیس 35 درصد از کل سرمایه‌ی شرکت در حسابی به نام حساب شرکت در شرف تاسیس بلوکه شود. این حساب در هر بانکی از بانک‌های جمهوری اسلامی ایران، چه دولتی و چه خصوصی، می‌تواند افتتاح شود اما شرایط خاصی دارد که از روسای هر شعبه‌ای از هر بانکی که بخواهید در آن حساب داشته باشید، درباره‌ی جزئیات آن می‌توانید سوال کنید. اما به طور کلی نام این حساب باید به نام شرکت باشد و عبارت «در شرف تاسیس» در جلوی نام شرکت بیاید. همچنین این حساب باید غیرقابل برداشت باشد. شما باید سند واریز سی و پنج درصد از کل سرمایه در این حساب را به همراه داشته باشید و در روند ثبت شرکت به مسئول مربوطه در اداره‌ کل ثبت شرکت‌ها ارائه کنید. در این زمینه شما را بیش‌تر راهنمایی خواهیم کرد.

درباره‌ بازرسان شرکت سهامی خاص در شهرکرد باید گفت که این افراد نباید هیچ گونه نسبت نسبی با اعضای هیئت مدیره‌ی شرکت داشته باشند. معمولا نسبت نسبی به نسبت اعضای درجه یک و درجه دوی فامیل گفته می‌شود. یعنی همسر، پدر، مادر، فرزند، خواهر و برادر به عنوان اعضای درجه یک فامیل و پدربزرگ و مادربزرگ، نوه و نتیجه، عمو، عمه، خاله و دایی، برادرزاده، خواهرزاده و فرزندان عمو، عمه، خاله و دایی به عنوان اعضای درجه دوی فامیل. اما در ثبت شرکت معمولا به هم‌فامیل نبودن بازرسان و اعضای هیئت مدیره بیش از هر چیز توجه می‌شود.

یکی دیگر از شرایط ثبت شرکت سهامی خاص در شهرکرد این است که هر یک از اعضای هیئت مدیره حداقل باید یک سهم در شرکت داشته باشند. همچنین سهام‌داران و اعضای هیئت مدیره حتما نباید یک فرد باشند. یعنی نیاز نیست حتما یک شخص حقیقی به عنوان سهام‌دار یا عضو هیئت مدیره عمل کند، بلکه اشخاص حقوقی نیز می‌توانند در این جایگاه قرار گیرند و در این صورت باید طی یک نامه‌ رسمی از طرف شخص حقوقی (یعنی یک شرکت، سازمان، نهاد و...)، یک نفر حقیقی را به عنوان نماینده‌ی خود جهت شرکت در جلسات شرکت سهامی خاص و تصمیم‌گیری‌های لازم معرفی کنند.

مراحل ثبت شرکت سهامی خاص در شهرکرد

برای ثبت شرکت سهامی خاص در شهرکرد اولین مرحله این است که با مشاوران متخصص و آشنا به مسائل حقوقی دقیق و پیچیده که در ثبت شرکت ویونا مشغول به فعالیت هستند تماس بگیرید. ثبت شرکت ویونا یک وکیل مجرب را به محل کار شما اعزام می‌کند. این اعزام رایگان است و برای شما هزینه‌ای در بر نخواهد داشت. شما پس از بررسی شرایط، قراردادی را با نماینده‌ی شرکت امضا می‌کنید و سپس با راهنمایی‌های ثبت شرکت ویونا به تکمیل مدارک خود می‌پردازید. مرحله‌ی بعدی ثبت نام در سایت و پذیرش اولیه است. سپس باید نام شرکت را تعیین کرده و اوراق مربوطه را امضا کنید. وکیل پایه یک ثبت شرکت ویونا امور اداری لازم برای ثبت شرکت را انجام می‌دهد. در پایان، کار و مدارک در محل کار شما تحویل داده می‌شود و شما می‌توانید فعالیت رسمی شرکت خود را شروع کنید.

شرایط و مراحل ثبت موسسه در شهرکرد

موسسه مجموعه‌ای از افراد است که برای انجام فعالیتی گرد هم جمع می‌شوند. تا این جا، تعریف موسسه مانند تعریف شرکت است. اما تفاوت این دو در این جاست که موسسه برای اهداف غیرتجاری تشکیل می‌شود گرچه ممکن است نفع مالی نیز در آن باشد. موسسه نیز مانند شرکت جهت فعالیت باید مجوز قانونی بگیرد و تحت لوای قوانین حمایتی تجارت و دیگر قوانین ایران قرار گیرد. انجمن‌های علمی، انجمن‌های ادبی، موسسه‌های خیریه و امثال این‌ها از جمله موسسه‌ها هستند.

شرایط ثبت موسسه در شهرکرد

در ثبت موسسه حداقل باید دو نفر شراکت داشته باشند. از این لحاظ ثبت موسسه در شهرکرد مانند ثبت شرکت با مسئولیت محدود در شهرکرد است. اما این تنها شرط ثبت موسسه نیست. سرمایه در موسسه به هر میزان که باشد مجاز است و از این لحاظ کف و سقفی وجود ندارد. موسسه‌های غیرتجاری نیز مانند شرکت‌های تجاری موظف هستند که در اداره‌ی کل ثبت شرکت‌ها به ثبت برسند.

مراحل ثبت موسسه در شهرکرد

برای ثبت موسسه در شهرکرد ابتدا باید مدارک لازم برای این کار را جمع‌آوری کنید. این مدارک شامل تقاضانامه‌ی ثبت موسسه از اداره‌ی کل ثبت شرکت‌ها است. این تقاضانامه باید پس از تکمیل به امضای همه‌ی شرکای موسسه برسد. سپس باید اساسنامه‌ی موسسه را طراحی و تدوین کنید و همه‌ی صفحات آن را به امضای شرکای موسسه برسانید. صورت‌جلسه‌ی مجمع موسسان مدرک بعدی است که باید تهیه کنید. همه‌ی مدارک گفته شده، شامل تقاضانامه، اساسنامه و صورت‌جلسه‌ی مجمع موسسان باید در دو نسخه تهیه شوند. مدارک هویتی شرکا شامل شناسنامه و کارت ملی نیز باید کپی شود و جهت ارائه به اداره کل ثبت شرکت‌ها آماده شود. در صورتی که موسسه‌ی شما نیاز به اخذ مجوز از سازمان‌های مربوطه را داشته باشد باید مجوز لازم را نیز بگیرید. در مرحله‌ی بعد باید چند نام برای موسسه‌ی خود پیشنهاد دهید. این نام باید مطابق با فرهنگ اسلامی و غیرخارجی باشد. سپس مسئول مربوط در اداره ثبت شرکت‌ها گواهی لازم را با اسم انتخابی صادر می‌کند. سپس اگر همه‌ی مدارک تکمیل باشد، هزینه‌ی حق‌الثبت واریز می‌شود. سپس مبلغ حق‌الدرج اخذ شده و آگهی در روزنامه‌ی رسمی و روزنامه‌ی کثیرالانتشار منتشر شده و کار ثبت موسسه به پایان می‌رسد.

 



:: بازدید از این مطلب : 350
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 شهريور 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

 

ورود و خروج شرکا بدون حضور

افزایش و کاهش سرمایه شرکت و موسسه (به صورت غیر نقدی)

نقل و انتقال سهام انواع شرکت ها و موسسات

تغییر آدرس محل شرکت

تغییر نام شرکت

تغییر و اصلاح اساسنامه شرکت

تمدید اعضای هیات مدیره و بازرسین

انحلال رسمی توسط کارشناسان رسمی ثبت صورت جلسات در اسرع وقت انجام می پذیرد

مدارک مورد نیاز جهت تغییرات در شرکت ها یا موسسات :

کپی روزنامه رسمی تاسیس

کپی روزنامه های تغییرات

کپی شرکتنامه پشت و رو ( در مسئولیت محدود )

کپی تقاضانامه پشت و رو ( در موسسه )

کپی اظهارنامه پشت و رو ( در سهامی خاص )

کپی شناسنامه و کارت ملی جهت اشخاص ورودی

اصل مدارک شناسایی اشخاص خروجی و حضور جهت امضا و اثر انگشت در اداره ثبت شرکت ها

در صورت تغییر آدرس شرکت، آدرس محل جدید و کد پستی ۱۰ رقمی ( تغییر آدرس فقط مناطق ۲۰ گانه تهران و محدوده هایی که مربوط به اداره ثبت شرکت های تهران می باشد را در بر می گیرد )

در صورت انحلال شرکت حضور و امضای تمامی اعضای هیات مدیره الزامی است



:: بازدید از این مطلب : 338
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 شهريور 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali


تغییرات در هیئت مدیره شرکت سهامی خاص
جهت تغییرات در ترکیب اعضای هیات مدیره در شرکت سهامی خاص کلیه یا اکثریت سهامداران با تشکیل یک مجمع عادی بطور فوق العاده تشکیل می دهند و پس از امضای ذیل صورتجلسه و ارائه آن به اداره ثبت شرکت ها جهت آگاهی اقدام می نمایند. اگر در این نوع شرکت نیازی به تغییر در سمت اعضای هیات مدیره وجود داشته باشد این تغییر در صورتجلسه هیات مدیره اعمال می گردد که مدیران پس از امضای ذیل صورتجلسه آن را به اداره ثبت شرکت ها تحویل می دهند و نسبت به آگهی آن اقدام می نمایند. ضمنا حد اکثر مدت تصدی مدیران در شرکت های سهامی خاص از ۲ سال تجاوز نخواهد کرد.

تغییرات در میزان سهام شرکت سهامی خاص
جهت تغییرات در تعداد سهام و یا سرمایه شرکت تشکیل مجمع عمومی فوق العاده الزامی می باشد. این نوع تغییرات می تواند نقدی یا غیر نقدی باشد.

تغییرات در آدرس شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص چنانچه بخواهد محل خود را تغییر دهد باید مجمع عمومی با حضور سهامداران تشکیل دهد

و در آن سهامداران آدرس جدید را تعیین و در صورتجلسه مجمع قید می نمایند و ذیل آن را امضا می کنند.

چنانچه شرکتی بخواهد موقعیت ثبتی خود را تغییر دهد یعنی از شهری به شهر دیگر انتقال پیدا کند کلیه پرونده ی ثبتی

آن شرکت نیز از اداره مرجع به اداره جدید ارسال می گردد.

تغییرات در موضوع شرکت سهامی خاص
چنانچه یک شرکت سهامی خاص تقاضای تغییر در موضوع فعالیت خود داشته باشد و یا بخواهد موضوع فعالیت خود را بطور کل تغییر دهد تمام سهامداران شرکت با قید سهم الشرکه خود در مجمع عمومی فوق العاده شرکت حاضر می شوند و ذیل صورتجلسه را امضا میکنند. پس از تنظیم این صورتجلسه ، یکی از سهامداران و یا وکیل رسمی شرکت با مراجعه به واحد تغییرات اداره ثبت شرکت ها جهت اطلاع عموم نسبت به صدور آگهی آن اقدام می کند.

تغییرات در نام شرکت سهامی خاص
جهت تغییر در نام شرکت سهامی خاص می بایست در جلسه مجمع عمومی فوق العاده تمامی سهامداران حاضر و نسبت به تغییر نام شرکت تصمیم گیری نمایند. پس از پایان مجمع صورتجلسه امضا شده و به واحد تغییرات اداره ثبت شرکت ها ارائه میگردد. این امر مستلزم این است که یکی از سهامداران یا وکیل رسمی شرکت با مراجعه به اداره ثبت شرکت ها نسبت به انجام این تغییرات اقدام نماید. در صورتی که نام انتخاب شده قابل ثبت باشد و قبلا نیز توسط شرکت دیگری ثبت نشده باشد پس از تائید اداره ثبت شرکت ها صدور آگهی انجام می شود.

تغییرات در میزان سهام سهامداران شرکت سهامی خاص
تغییرات در تعداد سهم سهامداران یا ارزش اسمی سهم در شرکت سهامی خاص از طریق نقل و انتقال سهام و افزایش سرمایه شرکت قابل انجام می باشد.

به دو روش قابل انجام می باشد:

از طریق امضای ذیل دفاتر سهام

از طریق نقل و انتقال سهام در اداره دارایی و اداره ثبت شرکت ها



:: بازدید از این مطلب : 331
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 شهريور 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

 

کلیه تغییراتی که در اختراع یا مشخصات آن به عمل می آید در صورتی در ایران اعتبار دارد که به ثبت برسد.لذا، مالک اختراع مکلف است هر نوع تغییر راجع به اسم،نشانی،تابعیت،اقامتگاه،طبقه بین المللی اختراع،یا اعطاء اجازه بهره برداری از اختراع یا انتقال و یا اعراض از مالکیت اختراع ثبت شده را کتباَ و همراه با مدارک مربوط جهت ثبت در سوابق به مرجع ثبت اعلام نماید.
لازم به یادآوری است ،مالک به کسی اطلاق می گردد که اختراع به نام وی تقاضای ثبت می گردد،مالک (یا مالکین )اختراع می تواند شخص ( یا اشخاص ) حقیقی یا حقوقی ( و یا هر دوی آن ها) باشد.
درخواست مالک اختراع مبنی بر تغییرات در مضمون و نقشه های اختراع،باید به صورت کتبی و با ذکر شماره و تاریخ اختراع به مرجع ثبت تسلیم گردد.انجام این تغییرات،مشروط به آن است که در نتیجه این تغییرات،اطلاعات مندرج در گواهی نامه اختراع،از حدود اطلاعات مذکور در اظهارنامه اولیه تجاوز نکند.
طبق ماده 35 آیین نامه ثبت علایم و اختراعات برای تغییر و یا تکمیل و یا اضافات مزبور ورقه اختراعی در تکمیل ورقه اصلی صادر می گردد.
ورقه اختراع تکمیلی تابع همان مقرراتی خواهد بود که برای ورقه اصلی معین شده است،ولی مدت اعتبار ورقه تکمیلی نمی تواند از مدت اعتبار ورقه اصلی تجاوز نماید.طبق ماده 36: " هر صاحب ورقه اختراع که بخواهد برای تغییر یا تکمیل یا اضافات به عوض ورقه تکمیلی ورقه اصلی علیحده صادر نماید باید مقررات قانون ثبت علایم تجاری و اختراعات و همچنین مقررات این نظامنامه را که مربوط به ورقه اختراع است رعایت نموده و حق الثبت و سایر مخارج مربوطه را تادیه کند".
وفق ماده 37 : " در صورتی که تقاضا کننده اختراع تکمیلی شخص دیگری غیر از صاحب اختراع اصلی باشد ورقه ثبت اختراع تکمیلی اجازه استفاده از اختراع اصلی را به او نمی دهد و صاحب اختراع اصلی نیز نمی تواند از اختراع تکمیلی استفاده کند مگر آنکه بین آن ها تراضی به عمل آید".
ثبت تغییرات مزبور به موجب اظهارنامه رسمی به امضای صاحب اختراع یا نماینده قانونی او به عمل خواهد آمد.
اظهارنامه باید در سه نسخه تنظیم و تغییرات مشروحاَ در آن قید و مدارک مربوطه و قبض پرداخت حق الثبت ضمیمه آن گردد.رسیدگی به اظهارنامه و ثبت تغییرات بر طبق اصولی که برای ثبت اختراع ذکر شده است به عمل خواهد آمد.تغییرات مربوط به نشانی و نام صاحب اختراع یا نماینده قانونی او د ر ایران احتیاج به آگهی ندارد".
موارد مذکور تا زمانی که به ثبت نرسیده اند در مقابل اشخاص ثالث قابل استناد نمی باشند.ثبت آن ها منوط به پرداخت هزینه های مقرر در جدول هزینه ها و در صورت لزوم هزینه انتشار آگهی مربوط خواهد بود.
لازم به توضیح است، اعتبار گواهینامه اختراع بیست سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه است.برای حفظ اعتبار گواهی نامه باید هزینه ای سالانه ظرف دو ماه قبل از انقضای یک سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه و هر سال بعد از آن به همین ترتیب تا تاریخ اعتبار گواهینامه ، طبق جدول هزینه ها تادیه گردد والا ثبت اختراع از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.
اگر مالک اختراع یا نماینده قانونی وی تا شش ماه پس از انقضاء موعد، علاوه بر هزینه سالانه جریمه ای معادل نصف هزینه سالانه اختراع را پرداخت نماید ثبت اختراع به اعتبار خود باقی خواهد ماند.
از همراهیتان سپاسگزاریم*
.



:: بازدید از این مطلب : 337
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 شهريور 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali



 

به موجب ماده ی 28 آیین نامه اجرایی قانون ثبت اختراعات،مرجع ثبت پس از دریافت اظهارنامه و ضمائم مربوط،آن را ظرف 6 ماه از حیث انطباق با شرایط شکلی و ماهوی مندرج در قانون این آیین نامه بررسی می نماید.
مرجع ثبت در صورت ضرورت می تواند از مراجع ذی ربط اعم از خصوصی یا دولتی و یا از متخصصان و کارشناسان امر برای احراز شرایط ماهوی اختراع استعلام و کسب نظر نماید.مهلت پاسخ به استعلام و اعلام نظر حداکثر 3 ماه خواهد بود.اظهارنظر مراجع و اشخاص مذکور جنبه مشورتی داشته و عدم پاسخ به استعلام و کسب نظر مانع از بررسی و اتخاذ تصمیم مرجع ثبت نیست.
وفق ماده 29 آیین نامه ی مذکور،چنانچه پس از بررسی اظهارنامه و ضمائم آن،انجام اصلاحات یا تکمیل اظهارنامه و ضمائم آن ضرورت داشته باشد،مرجع ثبت با تعیین مواردی که نیاز به اصلاح یا تکمیل دارند از متقاضی می خواهد تا ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ نسبت به انجام اصلاحات یا تکمیل مدارک اقدام نماید.در غیر این صورت اظهارنامه کان لم یکن تلقی خواهد شد.مهلت تعیین شده در این ماده برای اشخاص مقیم خارج از کشور 60 روز می باشد.تصمیم مرجع ثبت مبنی بر اعطای گواهی نامه اختراع به متقاضی اعلام شده و متقاضی باید ظرف مدت 30 روز پس از اعلام جهت پرداخت هزینه های مربوط به ثبت اختراع و انتشار آگهی اقدام نماید.در صورت عدم پرداخت هزینه ها در مهلت مقرر،اظهارنامه کان لم یکن تلقی می گردد.این مهلت برای متقاضیان مقیم خارج از کشور 60 روز می باشد.
با عنایت به ماده ی 31 آیین نامه ی مذکور،اختراع با قید مراتب در دفتر ثبت اختراع ثبت می شود:
1-شماره و تاریخ اظهارنامه با قید ساعت و روز و ماه و سال؛
2-شماره و تاریخ ثبت اختراع
3-اسم و نشانی و تابعیت مالک اختراع
4-اسم و نشانی و تابعیت مخترع در صورتی که متقاضی شخص مخترع نیست مگر اینکه مخترع کتباَ تقاضا نموده باشد که نامش در گواهی نامه اختراع ذکر نشود.
5-اسم و نشانی نماینده قانونی مخترع،اگر ثبت اختراع توسط وی تقاضا شده باشد.
6-عنوان اختراع
7-طبقه بندی بین المللی اختراع با ذکر زمینه علمی ای که اختراع در آن طبقه قرار می گیرد.
8-در صورت ادعای حق تقدم و پذیرش آن،تاریخ،شماره و محل تسلیم اظهارنامه مقدم
9-مدت حمایت
تبصره 1-در دفتر ثبت اختراع،برای هر اختراع دو صفحه اختصاص می یابد و هر تغییر و اصلاح و همچنین نقل و انتقالاتی که جزئاَ یا کلاَ نسبت به موضوع اختراع صورت می گیرد،در صفحات مزبور قید می گردد.
تبصره 2-درج مراتب فوق پس از تکمیل باید به امضا مالک اختراع یا نماینده قانونی وی و همچنین رئیس اداره ثبت اختراعات برسد.
پس از ثبت اختراع،آگهی مربوط به ثبت،ظرف 30 روز با قید مراتب مذکور در ماده ی 31 این آیین نامه در روزنامه رسمی منتشر می گردد.آگهی مزبور به امضاء رئیس اداره ثبت اختراعات رسیده و برای انتشار تسلیم روزنامه رسمی می شود.پس از انتشار آگهی ثبت اختراع و تحویل نسخه منتشر شده یا منعکس در سایت روزنامه رسمی به مرجع ثبت،گواهی نامه اختراع صادر و به متقاضی یا نماینده قانونی وی تسلیم خواهد شد.گواهی نامه اختراع بایستی با استفاده از فناوری روز تهیه و مشتمل بر نسخه ای از توصیف0ادعا-خلاصه توصیف و نقشه بوده و منگنه و مهر شده و به امضاء رئیس اداره ثبت اختراعات برسد.گواهی نامه اختراع باید حاوی نکات ذیل باشد:
1-شماره و تاریخ اظهارنامه
2-اسم،نشانی و تابعیت دارنده اختراع
3-اسم،نشانی و تابعیت مخترع،مگر اینکه مخترع کتباَ از مرجع ثبت درخواست عدم ذکر نام خود را بنماید.
4-شماره و تاریخ ثبت اختراع
5-عنوان اختراع
6-طبقه بندی بین المللی اختراع
7-ذکر تاریخ،شماره و محل تسلیم اظهارنامه مقدم،در صورت ادعای حق تقدم و پذیرش آن
8-مدت حمایت
در صورت تعدد متقاضی ثبت اختراع،به درخواست آن ها،میزان سهم هر یک در گواهی نامه اختراع به تفکیک قید خواهد شد.در غیر این صورت،حقوق ناشی از اختراع بالسویه خواهد بود.
وفق ماده ی 35،در صورت تقاضای مالک اختراع ثبت شده برای صدور پروانه بهره برداری،مرجع ثبت حداکثر ظرف یک هفته از تاریخ تقاضا مراتب را به انضمام سوابق اختراع به دستگاه یا دستگاه هایی که مرتبط با موضوع اختراع تشخیص می دهد،منعکس و پس از اخذ نظرات آن ها نسبت به صدور پروانه مذکور اقدام خواهد کرد.چنانچه مراجع یاد شده ظرف مهلت مقرر در قانون،پاسخ ندهند یا پاسخ منفی دهند،مرجع ثبت تکلیفی برای صدور مجوز بهره برداری ندارد.
تبصره-در صورتی که اخذ نظرات مراجع ذی ربط قانوناَ مستلزم پرداخت هزینه باشد،تادیه این هزینه به عهده متقاضی پروانه بهره برداری است.



:: بازدید از این مطلب : 361
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 شهريور 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali


ثبت شرکت های خارجی

ماده ی 3 قانون ثبت شرکت ها می گوید: «هر شرکت خارجی برای اینکه بتواند بوسیله ی شعبه یا نماینده به امور تجارتی یا صنعتی یا مالی در ایران مبادرت نماید، باید در مملکت اصلی خود شرکت قانونی شناخته شده و در اداره ی ثبت اسناد تهران به ثبت رسیده باشد. »

 

بنابراین شرکت خارجی وقتی در ایران می توانند به ثبت برسد که در کشور مرکز اصلی خود به ثبت رسیده و قانوناَ تشکیل شده باشد و البته اثبات این امر و ارائه ی دلیل در این مورد بعهده ی شرکت تقاضاکننده ی ثبت است.

مقررات ثبت-برای اقدام به ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی به موجب ماده ی 4 نظامنامه ی قانون ثبت شرکت ها اظهارنامه ی آن«بوسیله ی شخصی که از طرف شرکتحق امضا در ایران دارد و یا توسط کسی که از طرف شخص مزبور برای این تقاضا وکالت دارد تقدیم خواهد شد».

اظهارنامه ی ثبت باید به فارسی نوشته شده دارای نکات ذیل باشد:

1)نام کامل شرکت.

2)نوع شرکت از سهامی و ضمانتی و مختلط و غیره.

3)مرکز اصلی شرکت و آدرس صحیح آن.

4)تابعیت شرکت.

5)مقدار سرمایه ی شرکت در تاریخ تقاضا

6)آخرین بیلان شرکت مشروط به اینکه قوانین خارجه و یا عرف تجاری مملکت اصلی شرکت و یا اساسنامه ی خود شرکت انتشار بیلان شرکت را تعهد کرده باشد.

7)در چه محل و در چه تاریخ و در نزد کدام مقام صلاحیت دار،شرکت تقاضا کننده مطابق قوانین مملکت اصلی خود ثبت شده است.

8)شرکت به چه نوع امر صنعتی یا تجاری یا مالی در ایران مبادرت می کند.

9)شعب آن در کدامیک از نقاط ایران موجود است.

10)نماینده ی عمده ی شرکت در ایران کیست و اگر شرکت چند نماینده ی مستقل دارد نمایندگان مستقل شرکت در ایران چه اشخاصی هستند.

11)اسم و آدرس صحیح شخص یا اشخاصی که مقیم در ایران بوده و برای دریافت کلیه ی ابلاغات مربوط به شرکت صلاحیت دارند.

12)تعهد به اینکه همه ساله یک نسخه از آخرین بیلان شرکت را در صورتیکه بیان مزبور مطابق فقره ی ششم این ماده قابل انتشار باشد به دایره ی ثبت شرکت ها بدهد.

ضمائم-ضمائم اظهارنامه عبارتند از:

یک نسخه ی مصدق از اساسنامه ی شرکت

یک نسخه ی مصدق از اختیار نامه ی نماینده ی عمده ی شرکت در ایران و در صورتیکه شرکت چند نماینده ی مستقل داشته باشد - یک نسخه ی مصدق از اختیار نامه ی هر یک از آن ها.اساسنامه و اختیار نامه وقتی معتبر است که به امضای نماینده ی کنسولی ایران در کشور مرکز اصلی شرکت تقاضاکننده ی ثبت رسیده باشد.ضمناَ در صورت تقاضای ثبت شعبه ی شرکت سواد مصدق سند ثبت خود شرکت در ایران که بگواهی اداره ی ثبت شرکت ها رسیده باشد باید ضمیمه ی مدارک شود.

پس از وصول اظهارنامه و ضمائم ثبت اداره ی ثبت شرکت ها آن را در دفتر مخصوص ثبت شرکت های خارجی تحت شماره ی ردیف ثبت خواهد کرد و برای هرگونه تغییرات یا تاسیس شعب ،صفحاتی را سفید باقی خواهد گذاشت و هرشرکت خارجی یک پرونده ی ثبت شرکت ها خواهد داشت.

انتشار-وقتی جریان ثبت در دفاتر پایان یافت باید طبق ماده ی 20 نظامنامه ی ثبت شرکت ها در ظرف یکماه از تاریخ ثبت هر شرکت خارجی یا شعبه ی آن دایره ی ثبت شرکت ها باید مراتب ذیل را به خرج خود شرکت در مجله ی رسمی وزارت عدلیه و یکی از روزنامه های یومیه ی تهران منتشر نماید:

1)خلاصه اساسنامه ی شرکت

2)اسم نماینده ی عمده ی شرکت در ایران و اگر شرکت در ایران چند نفر نماینده ی مستقل داشته باشد اسم همه ی آن ها.

3)اسم اشخاصی که از طرف شرکت حق امضا دارند.

4)اسم شخص یا اشخاص مقیم در ایران که برای دریافت کلیه ی ابلاغات مربوط به شرکت صلاحیت دارند.

تصدیق ثبت-بعد از انجام تشریفات مزبور «تصدیقنامه ی ثبت شرکت»صادر و به متقاضی تسلیم می شود.

گواهی نامه ی مزبور طبق ماده ی 18 نظامنامه باید حاوی مراتب زیر باشد:

1)نام کامل شرکت

2)نوع شرکت از سهامی و ضمانتی و مختلط و غیره.

3مرکز اصلی شرکت و آدرس صحیح ان.

4)تابعیت شرکت.

5)مقدار سرمایه ی شرکت در تاریخ تقاضا.

6)در چه محل و در چه تاریخ و در نزد کدام مقام صلاحیت دار،شرکت تقاضاکننده مطابق قوانین مملکت اصلی خود ثبت شده است.

7)شرکت به چه نوع امر صنعتی یا مالی در ایران مبادرت می کند.

این تصدیق ثبت باید به امضای اداره ی ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی برسد.

تغییرات-ماده ی 7 قانون ثبت شرکت ها مقرر داشته است که: «تغییرات راجع به نمایندگان شرکت و یا مدیران شعب آن باید به اداره ی ثبت اسناد کتباَ اطلاع داده شود. »و این اطلاع نباید از دو ماه تجاوز کند.

و اگر تغییرات در خود شرکت باشد مدت اعلان آن سه ماه است در صورتیکه مرکز اصلی شرکت در اروپا و آسیا(باستثنای خاور دور)و امریکای شمالی باشد و چهارماه در سایر مناطق دنیا که شامل خاور دور هم می شود.

تغییرات مزبور باید با اسناد و مدارک مثبته به ضمیمه ی اظهارنامه اعلام شود و اداره ی ثبت هم تا یک ماه مکلف به انتشار آن به هزینه ی تفاضاکننده است.

شرکت دارای امتیاز-ممکن است شرکت خارجی که در ایران به عملیات تجارتی یا صنعتی یا مالی می پردازد دارای امتیازنامه ی رسمی از دولت ایران باشد،در این صورت طبق تبصره ی 5 نظامنامه ی «هر گاه شرکت خارجی شرکتی باشد که شرایط عملیات آن به موجب امتیازنامه ی صحیح و منظمی مقرر گردیده علاوه بر اسناد فوق (اظهارنامه-اساسنامه-اختیارنامه)باید سواد امتیازنامه با تصدیق وزارت امور خارجه مشعر بر صحت آن امتیازنامه نیز تسلیم شود.



:: بازدید از این مطلب : 388
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 خرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali


نقش ثبت شرکت در حقوق تطبیقی

بررسی قانونگذاری های کشورهایی نظیر فرانسه ،انگلستان ،امریکا نشان دهنده ی تفاوت های قابل توجه در مقرات مربوط به تشکیل شرکت و اعطای شخصیت حقوقی به آن هاست.از آن جا که مطالعه ی تاریخچه ی راجع به تشکیل و ثبت شرکت در کشورهای عمده ی جهان در درک وسعت تحول این حقوق در کشور ما موَثر است ،لازم است ابتدا نقش ثبت شرکت  در کشورهای بیگانه را به طور مختصر بیان کنیم، سپس به چگونگی اعطای شخصیت حقوقی به شرکت ها در ایران بپردازیم.

 

الف)وضع قانونگذاری فرانسه

در حقوق فرانسه ،به شرکت شخصیت حقوقی داده نمی شود، مگر پس از ثبت آن.اگرشرکت  پس از ثبت ،معاملات قبل از ثبت را قبول نکند،می توان تعهدات ناشی از این گونه معاملات را بر عهده ی موسسان گذاشت،چه با نبودن شخص حقوقی در زمان معامله،موسسان را باید اصیل تلقی کرد که بالطبع باید از عهده ی تعهدات خود برآیند.لذا در حقوق فرانسه، پرداخت هزینه های ناشی از معاملات انجام شده به نام شرکت در شرف تاسیس به این دلیل که شرکت تا قبل از به ثبت رسیدن آن شخصیت حقوقی ندارد،بر عهده ی موسسان گذاشته شده است.مجموعه ی این مقررات در قانون 1966 فرانسه درج شده است که قانونگذاری فعلی آن کشور را تشکیل می دهد.تذکر این نکته لازم است که آیین نامه ی اجرایی 23 مارس 1967 که به موجب ماده ی 34 قانون اساسی فرانسه تنظیم و تدوین شده قانون 1966 را تکمیل کرده است.

ب) وضع قانونگذاری انگلستان

تاَسیس شرکت های تجاری موسوم به companies در طول قرن هجدهم در این کشور با توسعه ی تفکرات کاپیتالیسم مدرن آغاز شد.ابتدا کمپانیها،بویژه کمپانیهای بزرگ،فقط به موجب فرمان پادشاه یا قانون پارلمان تاَسیس می شد،ولی از سال 1844 تصمیم گرفته شد که تشکیل شرکت و اعطای شخصیت حقوقی به آن فقط با ثبت شرکتنامه تحقق پیدا کند.

مقررات راجع به شرکت های سهامی در انگلستان نیز مانند فرانسه،بارها مورد اصلاح و تغییر قرار گرفته است.یکی از تحولات قانونگذاری این کشور عبارت است از ثبت اجباری شرکت و نظارت وزارت بازرگانی بر تاسیس و طرز کار آن.در مجموع ،حقوق انگلستان بیشتر بر حق اطلاع سهامداران تاکید دارد.در واقع،فکر قانونگذار این است که سهامدار مطلع از وضع شرکت شریک بهتری برای شرکت خواهد بود.الزام به ثبت شرکت سهامی برای احراز شخصیت حقوقی و نیز وضع کنترل اداری در تاسیس شرکت،در همین راستاست.

ج) وضع قانونگذاری امریکا

در امریکا نیز،مانند انگلستان،شرکت های سهامی که از آن ها به CORPORATIONS تعبیر می شود شخصیت حقوقی پیدا نمی کنند،مگر آنکه اساسنامه شان به ثبت برسد.در حقوق امریکا،سهامداران در اداره ی شرکت از آزادی زیادی برخوردارند.تاسیس و اداره ی شرکت های سهامی تابع حقوق ایالات است.1

د) در کشورهای دیگر

در کشورهایی مانند هلند،ایتالیا،اسپانیا و پرتغال وضع تقریباَ به صورتی است که در موارد قبل گفته شد.حقوق راجع به شرکت های سهامی در این کشورها،پیوسته در حال تغییر بوده است.حقوق کشور بلژیک منبعث از حقوق کشور فرانسه است و به گونه ای با تحولات آن تغییر یافته است.حقوق کشور ایتالیا نیز از ابتدا بر اساس قانون 1867 فرانسه تدوین و بعدها اصلاح شده است.در واقع قوانین بسیاری از کشورهای دیگر از قوانین کشورهای مزبور اقتباس شده است و این امر نشان دهنده ی درستی  این اعتقاد است که حقوق شرکت های سهامی هر کشوری،لاجرم،از آورده های همه ی کشورهای جهان تشکیل می شود.حقوق کشور ما نیز نه از این قاعده مستثناست و نه می تواند مستثنا باشد.

1.Lusk Harold F.et al:Business Law principles and cases :p.492 et s.and corley Robert N.and peter j.shedd:principles of Business Law:p.774 et s.

تاریخچه ی قانون گذاری شرکت های تجاری در ایران و چگونگی اعطای شخصیت حقوقی به شرکت ها

اولین قانون تجاری که در آن از شرکت های تجاری صحبت شده،قانون 25 دلو 1303 است.بعداَ قوانین 12 فروردین و 12 خرداد 1304 شمسی به تصویب رسید که در آن ها وضعیت شرکت های تجاری به اختصار بیان شده است.قانون ثبت شرکت ها در 11/3/1310 به تصویب رسید که هدفش وضع مقرراتی برای ثبت شرکت های موجود و تطبیق آن ها با مقررات قانون تجارت بود و پاره ای از موادش در 30/12/1362 اصلاح گردید.در مورد ثبت انواع شرکت،قوانین و آیین نامه های دیگری نیز به تصویب رسیده است که از آن جمله می توان به این قوانین اشاره کرد:قانون حق الثبت شرکت های بیمه(مصوب آذر 6/9/1310) ،آیین نامه ی قانون ثبت شرکت ها در مورد شرکت های بیمه(مصوب آذر 1310 و اصلاح شده در بهمن 1311) ،آیین نامه ی قانون ثبت شرکت های بیمه(مصوب اردیبهشت 1311) ،آیین نامه ی شماره ی 51583(مصوب اسفند 1327،راجع به ایجاد«اداره ی ثبت شرکت ها و علائم تجارتی و اختراعات» ،نظامنامه ی اجرای  قانون ثبت شرکت ها (مصوب 2/3/1310 با اصلاحیه های بعدی آن ،راجع به ایجاد«دایره ی ثبت شرکت ها»در تهران)و طرح اصلاحی آیین نامه ی ثبت شرکت ها(مصوب شهریور 1340،راجع به تغییر نام«اداره ی ثبت شرکت ها و علائم تجارتی و اختراعات»به «اداره ی ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی»

اما قانونی که برای اولین بار راجع به شرکت های تجاری وضع شد،قانون تجارت(مصوب 13/2/1311) است که هنوز هم پس از گذشت حدود شصت سال،اساس حقوق تجارت ایران را تشکیل می دهد و باب سوم آن به شرکت های تجارتی اختصاص دارد(مواد 20 لغایت 222).مبجث اول باب مزبور که راجع به شرکت های سهامی است،بعداَ به موجب لایحه ی قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت (مصوب 24/12/1347) تغییر یافت.این لایحه ی قانونی متضمن سیصد ماده است که ابتدا برای مدت دو سال،به طور آزمایشی اجرا و سپس به طور قطعی تصویب شد،اما سایر شرکت های تجاری تابع قانون تجارت 1311 باقی مانده اند،قانونی که بسیار قدیمی است و باید با توجه به تحولات حقوق تجارت در سراسر دنیا و نیز تغییرات عمیقی که در قوانین تجاری دنیا به عمل آمده،اصلاح شود که البته در این باره به ویژه  باید  به واحد بودن مقررات شرکت های تجاری و جمع کردن آن ها در قانون واحد توجه شود،چرا که اهمیت فعالیت تجاری این نوع شرکت ها،حجم قانون گذاری در این باره را وسعت داده است.به این علت در تدوین مقررات راجع به شرکت های تجاری بهتر است مقررات قانون تجارت و لایحه ی قانونی 1347 زیر یک مجموعه و در قانون تجارت جای بگیرند.این کاری است که در لایحه ی اصلاح قانون تجارت،مصوب 1384 مصوب هیئت وزیران انجام شده و در حال حاضر در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.

به هر حال در مورد شخصیت حقوقی شرکت حائز اهمیت است،قانونگذار ما ،تحصیل شخصیت حقوقی  شرکت را موکول به ثبت آن نزد مرجع ثبت شرکت ها نکرده است بلکه پس از تشکیل مجمع عمومی موَسس و احراز مراتب مندرج در ماده ی 17 لایحه ی قانونی 1347،شرکت ایجاد می شود و شخصیت حقوقی پیدا می کند. لذا چون مواد قانون تجارت،عدم ثبت را موجب بطلان شرکت معرفی نکرده اند و بطلان قراردادها نیز امری استثنایی و نیازمند وجود نص است،نمی توان گفت که نتیجه ی عدم ثبت شرکت در مرجع ثبت شرکت ها،بطلان شرکت است.

مساله ای که در این جا مطرح می شود این است که تعهدات ناشی از معاملات بر عهده ی کیست.بدیهی است اگر شرکت به ثبت برسد،این معاملات ،در حدود اساسنامه و مقررات قانون،به نام شرکت انجام گرفته است.مساله ی مزبور زمانی بروز می کند که معاملات بعد از تشکیل شرکت انجام شده است،ولی شرکت پس از گذشت شش ماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه ی موضوع ماده ی 6 لایحه ی قانونی 1347 به مرجع ثبت شرکت ها به ثبت نرسیده و شرکای آن طبق ماده ی 19 لایحه ی  مذکور می توانند تعهدنامه و وجوه پرداختی خود را دریافت کنند،به تبعیت از قانون فرانسه ،موسسان را مسئول پرداخت هزینه های ناشی از این گونه معاملات تلقی کرده است.در این صورت اشخاص ثالث به چه کسی می توانند مراجعه کنند؟چنانچه در مطالب پیشین نیز گفتیم ،قانونگذار ما،به تبعیت از قانون فرانسه ،موسسان را مسئول پرداخت هزینه های ناشی از این گونه معاملات تلقی کرده است.در واقع ،مواد 19 و 23 لایحه ی قانونی 1347،متضمن قواعد روشنی در این مورد است: «موسسین شرکت نسبت به کلیه ی اعمال و اقداماتی که به منظور تاسیس (تشکیل) و به ثبت رسانیدن شرکت انجام می دهند مسئولیت تضامنی دارند» .راه حل  مزبور با آنچه در فرانسه معمول است تفاوت دارد.چنانچه گفتیم در حقوق فرانسه پرداخت هزینه های ناشی از معاملات انجام شده به نام شرکت در شرف تاسیس به این دلیل که شرکت تا قبل از به ثبت رسیدن آن شخصیت حقوقی ندارد،بر عهده ی موسسان گذاشته است.راه حل قانون ما از نظر حقوقی قابل توجیه نیست. از نظر حقوقی چگونه می توان قبول کرد که شرکت قبل از ثبت شخصیت حقوقی پیدا کند؟ولی حق استفاده از وجوه خود را نداشته باشد؟چگونه می توان معامله ای را که مدیران به نام شرکت ایجاد شده می کنند بر عهده ی موسسان گذاشت؟ به نظر دکتر ربیعا اسکینی در کتاب حقوق تجارت شرکت های تجاری،راه حل منطقی این است که مانند حقوق فرانسه و بسیاری از کشورهای دیگر،به شرکت شخصیت حقوقی داده نشود ،مگر پس از ثبت آن.اگر شرکت پس از ثبت  ،معاملات قبل از ثبت را قبول نکند،می توان تعهدات ناشی از این گونه معاملات را بر عهده ی موسسان گذاشت،چه با نبودن شخص حقوقی در زمان معامله،موسسان را باید اصیل تلقی کرد که بالطبع باید از عهده ی تعهدات خود برآیند.راه حل قانون ایران که تلفیقی است از مقررات قانون تجارت 1311 راجع به شرکت های سهامی و قانون 1966 فرانسه راجع به شرکت های تجاری در عمل اشکالاتی ایجاد می کند که عقل سلیم آن را نمی پذیرد.



:: بازدید از این مطلب : 386
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 خرداد 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

اساسنامه مهمترین رکن شرکت سهامی است.کلیه ی شرکت های سهامی عام یا شرکت سهامی خاص باید دارای اساسنامه باشند.اساسنامه روابط شرکاء با یکدیگر و حدود اختیارات مجامع عمومی و هیئت مدیره را تعیین و تکلیف سود و زیان شرکت و مدت انحلال آن را معین می نماید.اساسنامه تابع نظر موسسین و اکثریت دارندگان سهام است و قانون از لحاظ اهمیت ،مواردی را در آن ذکر کرده که در هر حال لازم الرعایه است.اساسنامه ی شرکت در حقیقت سندی است که به آن اعتبار می دهد.و در آن خط مشی و سرمایه ی شرکت،هدف و نحوه ی فعالیت و وظایف هر یک از اعضای شرکت و هیئت مدیره و مجامع عمومی و بازرسان شرکت و تعداد مدیران و نحوه ی انتخاب و مدت ماموریت و چگونگی تعیین جانشین مدیرانی که فوت یا استعفاء نموده و یا محجور و معزول می شوند معین می گردد.و کلیه ی مواد آن برای اعضاء لازم الرعایه می باشد و همان طوری که در زندگی یک شخص حقیقی سجل یا شناسنامه ی او باعث هویت و اعتبارش می شود در شخص حقوقی نیز اساسنامه به او هویت و اعتبار  می دهد و حدود اختیارات و وظایف مدیران و میزان مسئولیت آن ها و چگونگی عملکرد آن ها در قید می گردد.
بنابرین شرکت های سهامی عام،و سهامی خاص باید دارای اساسنامه ای باشند.
اما شرکت نامه مخصوص شرکت های با مسئولیت محدود،تضامنی و نسبی می باشد و شرکت های سهامی و تعاونی نیازی به شرکت نامه ندارند وشرکت نامه هم نوعی سند رسمی است که بین دو یا چند شریک به منظور تشکیل شرکت تجارتی تنظیم می شود و برابر قانون تجارت(ماده 197 قانون تجارت)پس از آنکه شرکت تشکیل شد.در همان ماه اول باید خلاصه شرکت نامه و ضمائم آن به وزارت دادگستری ارسال شود و این سند معتبری می باشد که مندرجات آن در حقیقت،قسمتی از اساسنامه شرکت است که به وسیله قوه ی قضائیه چاپ گردیده،و در اختیار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و اداره ی کل ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی قرار می گیرد و به وسیله ی موسسین تنظیم می شود.
برابر ماده ی 8 لایحه ی اصلاحی 24/12/48 اساسنامه باید شامل نکات زیر باشد.
1-نام شرکت
2-موضوع شرکت بطور صریح و منجز(روشن)
3-مدت شرکت
4-مرکز اصلی شرکت و محل شعب آن در صورتیکه تاسیس شعبه مورد نظر باشد.
5-مبلغ سرمایه ی شرکت و تعیین وجود نقدی و غیر نقدی آن.
6-تعداد سهام بی نام و با نام و مبلغ اسمی آن ها و هرگاه ایجاد سهام ممتاز مورد نظر باشد تعیین تعداد،خصوصیات و امتیازات اینگونه سهام.
7-تعیین مبلغ پرداخت شده هر سهم و نحوه ی مطالبه بقیه اسمی هر سهم و مدتی که باید مطالبه شود که البته این مدت بیش از 5 سال نمی باشد.
8-نحوه ی انتقال سهام با نام
9-طریقه ی تبدیل سهام با نام به سهام بی نام و بالعکس.
10-در صورت پیش بینی امکان صدور اوراق قرضه،ذکر شرایط و ترتیب آن ها
11-شرایط و ترتیب افزایش و کاهش سرمایه
12-مواقع و ترتیب دعوت مجامع
13-مقررات راجع به حد نصاب لازم جهت تشکیل مجامع عمومی و ترتیب اداره ی آن ها
14-تعداد مدیران و طرز انتخاب و مدت ماموریت و نحوه ی تعیین جانشین برای مدیرانی که فوت نموده و یا استعفاء می کنند یا به جهات قانون محجور،معزول و یا ممنوع می گردند.
15-تعیین وظایف و حدود اختیارات مدیران
16-تعداد سهام تضمینی که مدیران باید به صندوق شرکت بپردازند.
17-قید اینکه شرکت دارای چند نفر بازرس خواهد بود و نحوه ی انتخاب و مدت ماموریت آن ها
18-تعیین آغاز و پایان سال مالی شرکت و موعد تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان و تسلیم آن به بازرسان و مجمع عمومی سالانه.
19-نحوه ی انحلال اختیاری شرکت و ترتیب تصفیه ی امور آن.
20-چگونگی تغییر اساسنامه.



:: بازدید از این مطلب : 352
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 16 اسفند 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ali

الزامات جمع الزام به معنی تعهد و یا تکلیفی است که به حکم قانون شخصی بر عهده دارد و انجام آن لازم و ضروری است و در صورتی که از انجام آن امتناع نمود به حکم قانون متخلف محسوب می گردد و مجازاتی درباره او اعمال می شود که نوع آن ممکن است،حسب مورد محکومیت به جریمه(جزای)نقدی،حبس،تعطیل موسسه یا تجارتخانه و نظایر این ها باشد که به حکم قوانین مختلف،افراد در انجام امور و روابط اجتماعی دارای الزامات متعددی می باشند. مانند ملزم بودن رانندگان به اجرای قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی،الزامات صنوف متخلفه در پرداخت مالیات،الزامات کارمندان دولت در انجام وظایف و تکالیف خدمتی و الزامات زوجین در تکالیف و مسائل خانوادگی(نفقه وتمکین)و غیره،به این جهت تجار هم در ضمن انجام عملیات و معاملات تجارتی ملزم و مکلف به انجام مسایل و اموری هستند که به آن ها الزامات تجار گفته می شود که از جمله آن ها به موارد زیر اشاره می شود.

1-هر تاجری برای اعمال امور تجارتی خود مکلف و ملزم به داشتن دفاتر تجارتی (دفتر روزنامه،دفتر کل،دفتر دارایی،دفتر کپیه یا صادرات و واردات نامه ها)می باشد.
همان طوری که ماده 6 قانون تجارت می گوید:
(هر تاجری به استثنای کسبه جزء مکلف است،دفاتر ذیل یا دفاتر دیگری را که وزارت عدلیه به موجب نظامنامه قائم مقام این دفاتر قرار می دهد داشته باشد).
بنابراین به حکم ماده ی مزبور یکی از الزامات تجار داشتن دفتر تجارتی است.
2-برابر ماده ی 11 قانون تجارت قبل از آنکه در دفاتر مزبور چیزی نوشته شود باید به وسیله نماینده اداره ی ثبت یا نماینده اداره ثبت شرکت ها امضاء گردد..
که اگر تاجر برخلاف موارد مندرج در بندهای یک و دو عمل نماید به جزای نقدی محکوم خواهد شد(ماده 15 قانون تجارت)
3-یکی دیگر از الزامات تجار این است که دفاتر مزبور به مدت ده سال نگهداری شود(ماده 13 قانون تجارت)
4-اسم تجارتی یعنی هر تاجری باید برای تجارت خود اسمی تعیین نماید که به آن اسم تجارتی می گویند و سپس آن را به ثبت برساند که این کار باید ظرف شش ماه انجام شود و مدت اعتبار ثبت اسم تجارتی پنج سال می باشد.
5-ثبت تجارتی نیز برای تجار و شرکت های تجارتی الزامی است و منظور از ثبت تجارتی ثبت مشخصات فردی تاجر مانند(نام و نام خانوادگی،شماره شناسنامه،تاریخ تولدو...)وی می باشد و نباید با اسم تجارتی اشتباه شود زیرا اسم تجارتی معرف نام تجارتخانه می باشد ولی ثبت تجارتی بیانگر مشخصات تاجر است.که تخلف از ثبت تجارتی به موجب ماده 16 قانون تجارت محکومیت به جزای نقدی است.
6-اخذ پروانه تجارتی،هر تاجری که به امر تجارت مبادرت می نماید باید در مورد اخذ پروانه تجارتی که کارت شناسایی او می باشد اقدام نماید تا بتواند به امر خرید و فروش کالا و ترخیص آن از گمرک و انجام عملیات تجارتی مبادرت نماید.
7-علامت تجارتی،همان طوری که در قسمت های قبل توضیح داده شده است هر تاجری برای تجارت خود باید علامتی مشخص نماید که این علامت،معرف و مشخص کننده اشیاء یا کالایی است که آن تاجر عرضه می نماید و برای اینکه علامت مزبور به رسمیت شناخته شود باید در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده و در روزنامه رسمی نیز منتشر شده باشد.
8-در سربرگ کاغذهای تجارتی و صورت حساب های فروش و یادداشت ها و برگ های سفید و هر نوع نوشته که مورد استفاده ی وی می باشد باید عنوان تجارتی و شماره ثبت تجارتی را قید نماید.
9-هرگاه در مفاد اظهارنامه ای که تاجر تنظیم نموده تغییراتی حاصل شود باید ظرف سه روز آن تغییرات را در سه نسخه تهیه و به دفتر ثبت تجارتی محل ارسال دارد تا در سوابق وی منعکس شود،و به مراجع ذیصلاح ارسال گردد.
10-در صورتی که به علل و جهاتی دچار توقف یا انحلال شود بدون تاخیر باید به ترتیب فوق عمل نماید.
11-در صورتی که به مرکز اصلی تجارتخانه و یا بنگاه و یا شرکت تغییر کرده باشد باید چگونگی را به دفتر ثبت تجارتی اعلام کند تا در سوابق تجارتی او درج گردد.
12-در صورتی که تاجر از سیستم های مکانیکی یا الکترونیکی استفاده می نماید حداقل ماهی یکبار باید خلاصه اسناد و ارقام داده شده به ماشین های مزبور را در دفتر روزنامه ثبت و حداکثر تا پایان ماه بعد به دفتر کل منتقل کند تا در موقع مراجعه ممیز مالیاتی مشکلی در تعیین مالیات به وجود نیاید.لازم به ذکر است که الزامات تجار منحصر به مواردی که بیان گردید نمی باشد در موارد دیگری هم ممکن است برای آن ها الزاماتی وجود داشته باشد،لیکن در این جا به همین موارد اکتفا می نماییم.



:: بازدید از این مطلب : 401
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 16 اسفند 1397 | نظرات ()